donderdag 21 februari 2013

Koffie maken

Koffie maken of koffie zetten doet ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen type koffiemachine. De bereiding van koffie is daarom erg persoonlijk. De meest bekende en de standaard van enkele jaren terug is toch nog wel de filterkoffie, men vult gemalen koffie in een koffiefilter waar vervolgens kokend water overheen gegoten wordt. Onder het filter staat een koffiepot die in veel gevallen warm gehouden wordt door een elektrische plaat. Ook zie je tegenwoordig in veel huishoudens een koffiepad apparaat, in het principe verschilt het niet veel van de ouderwetse koffiefilter, alleen is de gemalen koffie al voorverpakt in een standaard hoeveelheid in een pad. Hiermee loop je ook gelijk tegen het nadeel aan, dat je niet meer zelf kunt bepalen welke sterkte koffie je zet. Om koffiepads te gebruiken heb je speciale apparaten nodig die een inkeping hebben waar precies de pad inpast, helaas wordt hier tussen fabrikanten nog veel verschil in aangebracht zodat je voor ieder merk koffie een ander apparaat nodig hebt. Door de grote populariteit van koffiesalons en grote ketens als starbucks en bagels & beans is er een groep mensen die steeds bewuster omgaan met koffie, en waar koffie maken langer mag duren en meer zorg vergt. De opkomst van luxueuze koffiemachines waarin verse bonen per kopje koffie gemalen worden is het bewijs van de toenemende vraag. Men kan thuis van een ‘freshbrew’ kopje koffie genieten alsof ze in een dure koffiesalon zitten. Naast deze optie’s om koffie te zetten heb je natuurlijk ook nog: koffie verkeerd, oploskoffie, capsule koffie, espresso,  cafetière, turkse koffie en vele andere. Mocht je een koffiesoort missen in dit bericht draag dan bij door te reageren onderaan dit blogbericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten